Esaote Ultrasound Systems

Tissue Enhancement Imaging

Широколентово тъканно хармонично изобразяване от второ поколение.
При активиране на този режим, ехографът приема заедно със сигнали на основната честота и други сигнали на съседните честоти: хармоници (втора тъканна хармоника), субхармоници и ултрахармоници.

Технология TEI™

Широколентово тъканно хармонично изобразяване от второ поколение.
При активиране на този режим, сигналният процесор на ехографа приема заедно с ехосигнали на основната честота и ехосигнали на съседните честоти: хармоници ( втора тъканна хармоника), субхармоници и ултрахармоници. По този начин при формиране на ехографския образ се използват по-голямата прониквателна способност на ниските честоти и високата резолюция на високите честоти.
TEI е особенно полезен в ехокардиографията, както и при диагностика на трудни случаи, например при ехографско изследване на пациенти с наднормено тегло.
mylab-twice-advanced-technologies_tei.png   mylab-twice-advanced-technologies_tei.png

Например, конвексният трансдюсeр AC2541 при излъчване на честота 3,5 MHz приема отразените ехосигнали не само на първи и втори хармоник ( 3,5 MHz и 7 MHz), но и субхармоник 1,75 MHz и на ултрахармоници 4,5 MHz и 5,25 MHz. По този начин се използва цялата частотна лента на трансдюсера от 1 до 8 MHz без да се налага смяна на честотния диапазон от оператора.
Tissue Enhancement Imaging


  TEI™ се предлага стандартно за ехографи от серията MyLab™.